امنیت شبکه چیست

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه از سری مسائلی است که در دنیای آنلاین جزو مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان این زمینه است. در این عرصه فورتی گیت به خوبی عمل کرده و تمام کنترل‌های امنیتی را برای ورودی و خروجی ترافیک در یک ساختار هماهنگ به بازار عرضه کرده است. فراموش نکنید که اگر شما هم از فورتی گیت می‌خواهید استفاده کنید برای لایسنس فایروال فورتی گیت با شخص و یا شرکتی که با بروز رسانی فورتیگیت آشنا است مشورت نمائید. در ادامه قصد داریم بیشتر با امنیت شبکه و مباحث مربوط به آن صحبت کنیم. پس تا پایان همراه ما باشید.

تعریف امنیت شبکه

قوانین و مقرراتی که برای حفاظت از هماهنگی، محرمانه بودن، دسترسی شبکه‌ها و اطلاعات سیستمی و رایانه‌ای به وسیله تکنولوژی‌ نرم افزارها و سخت افزارها طراحی و شکل گرفته است را امنیت شبکه می‌گویند.امنیت شبکه موجب می‌شود هرگونه سوءاستفاده و دسترسی افراد غیرمجاز نسبت به اطلاعات از بین برود و کسی نتواند آن‌ها را به سرقت ببرد. بروز اختلالات و قطع شدن شبکه حتی اگر برای مدت زمان کوتاهی باشد می‌تواند باعث به خطر افتادن اطلاعات و زیر بناهای سازمانی و شبکه‌ای شود. اما با وجود امنیت شبکه این تهدید‌های سایبری تقریبا به صفر خواهد رسید.

دلیل اهمیت امنیت شبکه

حفاظت از اطلاعات و داده ها به یکی از پر اهمیت ترین موضوع برای فعالیت در دنیای آنلاین مبدل شده است. شرکت‌ها و کسب و کارهای فراوانی پا به دنیای مجازی گذاشته‌اند و برای این‌که اطلاعات آن‌ها به سرقت نرود و یا هر‌گونه سوءاستفاده‌ای از داده‌های آن‌ها صورت نگیرد باید امنیت شبکه خود را تضمین کنند.ویروس‌ها، کرم‌ها، اسب‌های تروجان، جاسوس افزارها، پیام‌های تبلیغاتی مخرب، سرقت داده‌ها، حملات صفر ساعت و.. از تهدید‌های شبکه محسوب می‌شوند. برای این که اطلاعات کسب و کار، اطلاعات مشتریان، اطلاعات کارکنان و داده‌های مهم امنیتی در خطر نباشند وجود امنیت شبکه بسیار ضروری است.

مهم‌ترین مبانی امنیت شبکه

امنیت شبکه چند لایه دفاعی در لبه و داخل شبکه به وجود می‌آورد و با ترکیب و ادغام آن ها امنیت شبکه را شکل می‌دهد. هر کدام از این لایه‌ها دارای سیاست و کنترل‌های مختلفی هستند. با توجه به وجود این لایه‌ها است که امنیت شبکه شکل می‌گیرد. برای معرفی پر اهمیت‌ترین مبانی امنیت شبکه، باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • محافظت: مهم ترین گام و نکته در نگهداری از شبکه محافظت کردن از آن است. سیستم باید به گونه‌ای پیکربندی و حفاظت شود که در بالاترین سطح از امنیت قرار بگیرد.
  • تشخیص: زمانی‌که شبکه راه اندازی می‌شود باید به صورت مکرر آن را آنالیز کرد تا اگر مشکلی وجود دارد از ابتدا تشخیص داده شود.
  • اقدام: بعد از این‌که مشکل شبکه تشخیص داده شد باید در اسرع وقت به رفع مشکل پرداخت.

انواع امنیت شبکه

امنیت شبکه دارای انواع متعددی است که در ادامه به معرفی و توضیح آن‌ها می‌پردازیم:

  1. کنترل دسترسی به شبکه(NAC ): کنترل دسترسی به شبکه، به کاربر این دسترسی را می‌دهد تا اشخاصی که قصد نفوذ در شبکه را دارند شناسائی کند.
  2. امنیت برنامه‌های کاربردی(Application Security): این برنامه را می‌توان کاربردی‌ترین نوع امنیت شبکه قلمداد کرد زیرا به گونه‌ای طراحی شده‌ است که، برنامه‌هایی را که در برابر تهدید هکرها امنیت ندارند شناسائی می‌کند.
  3. Antivirus: از طریق نصب این نرم افزار می‌توان شبکه را در مقابل انواع ویروس‌ها و Trajans حفاظت کرد.
  4. امنیت ایمیل: ایمیل از رایج‌ترین ابزارهایی است که افراد به خصوص در مشاغل خود از آن استفاده می‌کنند. به وسیله امنیت ایمیل می‌توان از سرقت و سوءاستفاده بد افزارها جلوگیری کرد.
  5. امنیت شبکه بی‌سیم: امنیت شبکه بسیار مهم بوده و با در نظر گرفتن این‌که شبکه‌های بی‌سیم بدون امنیت پیش فرض هستند به آسانی می‌تواند مورد هجوم هکرها واقع شوند.
  6. دیواره آتش(Firewall ): فایروال‌ها به دو نوع سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم می‌شوند. از طریق فایروال، ادمین سایت می‌تواند مرزبندی شبکه با اینترنت را تعریف نماید و تنها به ترافیک خاصی اجازه عبور دهد.
  7. امنیت کلود و فضای ابری: برای به وجود آمدن فضای ابری از برترین تکنولوژی‌ها استفاده شده است.  فضای ابری را برای محافظت از اطلاعات ساخته و پرداخته‌اند.
  8. Data Loss: زمانی که قرار است اطلاعات و داده‌ها به خارج از شبکه ارسال شود باید دقت داشت تا مانع خروج داده‌های مهم شد. تکنولوژی‌هایی نظیر Data Loss این قابلیت را دارند تا از آپلود، فوروارد و پرینت‌های غیر‌مجاز و نا‌‌امن پیشگیری کند.
  9. امنیت دستگاه‌های موبایل و سیار: بیش‌ترین حملات هکرها، به گوشی‌های موبایل صورت می‌گیرد. برای جلوگیری از این اتفاق لازم است پیکربندی‌های خاصی برای اتصال به وجود آید تا همیشه ترافیک خصوصی باقی بماند.
  • . امنیت وب: امنیت وب باید به صورتی باشد که کاربران را در برای حملات هکری و تمام دسترسی‌های مخرب حفظ کند.

پروتکل‌های امنیت شبکه

به واسطه پروتکل‌های امنیت شبکه است که امنیت و هماهنگی داده‌ها در هنگام اتصال شبکه به وجود می‌آید. این پروتکل‌ها از طریق ایجاد متدولوژی و فرآیند‌هایی، سبب امنیت اطلاعات شبکه خواهند شد و آن‌ها را از هر نوع تلاش غیر مجاز برای دسترسی حفظ می‌کنند. معروف‌ترین پروتکل‌های امنیت شبکه‌های کامپیوتری SSI, Https, SFTP هستند.

آشنایی با رشته امنیت شبکه – وظایف کارشناس امنیت چیست؟

امنیت شبکه و اهمیت آن در دنیای امروز

همانطور که در دنیای واقعی شما برای حفاظت از دارایی‌های خود در برابر سارقین، تدابیری می‌اندیشید، در دنیای اینترنت نیز همواره باید مراقب اطلاعات و داده‌های خود باشید. از آنجا که زندگی ما به کامپیوترها و اینترنت گره خورده است باید نسبت به حفظ اطلاعات و داده‌های خود در این بستر، حساس باشیم. در این مقاله سعی داریم شما را با اینکه رشته امنیت شبکه چیست و وظایف یک کارشناس امنیت شبکه آشنا کنیم. اما پیش از آن باید بدانیم که امنیت شبکه چیست؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها با ما همراه باشید.

امنیت شبکه چیست؟

امنیت شبکه به مجموعه فعالیتهایی گفته می‌شود که برای حفظ اطلاعات مهم و حیاتی در مقابل سوءاستفاده‌ها، حملات سایبری و هکرها صورت می‌گیرد. این اقدامات شامل سرویس‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری هستند. یک کارشناس شبکه وظیفه دارد که این اقدامات را بر حسب نیاز برای حفاظت از اطلاعات انجام دهد.

رشته امنیت شبکه چیست؟

رشته امنیت شبکه یکی از گرایش‌هایی است که دانشجویان IT می‌توانند در آن مشغول به تحصیل شوند. این گرایش یکی از سخت‌ترین گرایش‌های این حوزه است و کسانی که علاقه‌مند به این رشته باشند باید روحیه‌ی بالایی برای یادگیری و به روز بودن داشته باشند. دانشجویان این رشته با مجموعه اقداماتی که باید برای امنیت شبکه انجام دهند آشنا می‌شوند؛ اما برای موفقیت در این رشته نباید تنها به دروس دانشگاهی بسنده کرد. دوره‌های آموزشی مختلفی در کشور وجود دارد که به پیشرفت شما در این رشته کمک می‌کند. حتی برخی افراد بدون داشتن مدرک دانشگاهی توانسته‌اند با گذراندن دوره‌ها و کسب تجربه در این رشته موفق شوند. حال که می‌دانیم رشته امنیت شبکه چیست بهتر است با وظایف کارشناس امنیت شبکه آشنا شویم.

وظایف کارشناس امنیت شبکه چیست؟

کارشناس امنیت شبکه وظایف متعددی دارد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • باید سیستمهای امنیتی را طراحی یا سیستم‌های موجود را بروزرسانی کند.
  • در صورتیکه حمله‌ی سایبری رخ دهد کارشناس شبکه وظیفه دارد که خرابی‌های حاصل از آن را رفع کند.
  • باید محصولات امنیتی را ارزیابی کند.
  • با شبیه‌سازی حملات سایبری باید تیم را برای مقابله با این حملات آماده کند.
  • کارشناس امنیت شبکه باید به روز باشد و همواره با جدیدترین استانداردهای بین‌المللی کار کند.
  • باید سیستم‌های کامپیوتری را مرتبا بررسی کند و نقاط ضعف سیستم را پیدا و برطرف کند.

سخن پایانی

در این مطلب قصد داشتیم تا اطلاعات لازم در ارتباط با امنیت شبکه و ضرورت وجود آن را به شما آموزش دهیم. امنیت شبکه را باید از الزامات دنیای آنلاین و فضای مجازی دانست و از نقش آن غافل نشد. با توجه به این که فعالیت بد افزارها و هکرها هر روز شیوه‌ای جدید را به خود می‌گیرد برای داشتن شبکه‌ای مطمئن باید امنیت شبکه را تقویت و بروز رسانی کرد. از این که تا پایان همراه ما بودید سپاسگزاریم.

هر سوالی دارید از ما بپرسید

moshavere

فهرست