utm سخت افزاری چیست

UTM سخت افزاری چیست؟

utm سخت افزاری چیست ؟ چه کاربردی دارد؟ و چرا باید از utm سخت افزاری استفاده کنیم؟ شاید تابحال به این موضوع دقت نکرده باشیم که استفاده از یک سیستم مبتنی بر IT (فناروی اطلاعات)، تا چه حد می تواند برای یک شرکت یا یک سازمان خطرناک باشد. برای مثال فرض کنید که یک شرکت ارائه دهنده ی خدمات امنیتی، از یک سیستم جامع کامپیوتری برای ارائه ی خدمات به مشتریان خود استفاده میکند.

استفاده از یک سیستم کامپیوتری قدرتمند برای این شرکت، میتواند تا حد زیادی برای متصدیان مزیت حساب شود. اما در مقابل این تکنولوژی، به همان میزان نیز میتواند برای شرکت یک تهدید تلقی شود!ما در این مطلب قصد داریم به بررسی UTM سخت افزاری بپردازیم. یک UTM سخت افزاری وظیفه دارد تا تهدیداتی که ممکن است سیستم ما را مورد هدف قرار دهد، به طور یکپارچه مدیریت و تجزیه و تحلیل کند؛ در ادامه این سیستم یکپارچه¬ی مدیریت تهدیدات، باید بتواند اقدامات لازم را نیز در برابر تهدیدات موجود انجام دهد.

 لزوم استفاده از UTM چیست؟

همانطور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره شد، گاهی اوقات ما نیاز داریم تا از اطلاعات حساس و محرمانه، به طور سختگیرانه ای حفاظت و صیانت کنیم؛ این صیانت از اطلاعات میتواند به دلایل مختلفی انجام شود.مثلا اگر فرض کنیم که لیست اطلاعات شخصی تمام مشتریان یک شرکت از اهمیت خاصی برای مدیران برخوردار باشد، باید از این اطلاعات موجود روی کامپیوترها و سرورها، به طور دقیقی حفاظت کنیم.برای مثال همه ی ما میدانیم که امروزه برای انجام دادن بسیاری از کارها، تحقیقات و رفع نیاز های شخصی، باید به اینترنت متصل باشیم

اما این اتصال ساده به اینترنت، برای یک شرکت یا یک سازمان میتواند پتانسیل زیادی در ایجاد تهدیدات نرم افزاری دشمنان داشته باشد. این مطلب به خوبی ما را با مفهوم UTM یا Unified Threat Management آشنا میکند. در اصل UTM، سیستمی جامع و دارای اجزای متحد است که از تشکیلات ما در برابر تهدیدات و مشکلات احتمالی حفاظت می نماید.

تفاوت UTM و NGFW در چیست؟

اگر بخواهیم تفاوت های میان UTM و NGFW را توضیح دهیم، در ابتدا باید بدانیم که اصلا NGFW چیست؟به طور خلاصه NGFW، یک نوع فایروال است که مثل UTM ها، از IPS توکار (Built-in) برخوردار میباشد. علاوه بر این موضوع، هر NGFW قابلیت بررسی و کنترل ترافیک بر اساس برنامه های کاربردی و بر اساس کاربر را نیز دارد.NGFW، مخفف عبارت “Next Generation Firewall” است. این عبارت را در فارسی می توان “فایروال نسل بعدی” ترجمه نمود.

همان طور که در ادامه ی مطلب نیز به آن اشاره میکنیم، UTM یک مجموعه ی کامل از چند جزء مهم مانند فایروال، آنتی ویروس، IPS و VPN میباشد. در واقع میتوان به بیان بهتر گفت که هر UTM، خود میتواند NGFW نیز در درون خود داشته باشد.حال که تعریف NGFW را دانستیم، میتوانیم به بیان تفاوت اصلی میان UTM و NGFW بپردازیم. با وجود اشتراکات زیادی که میان این دو سیستم وجود دارد، یک تفاوت اصلی نیز بین آنها موجود است. این تفاوت این موضوع است که ما در UTM، تمرکزمان بر روی داشتن یک سیستم مدیریت متمرکز و دارای سهولت در پیکربندی و گزارشگیری است. اما در NGFW تنها روی کنترل عمیق و مدیریت بیشتر ترافیک تمرکز میکنیم.

قیمت دستگاه UTM

UTM سخت افزاری، زیرمجموعه های گوناگونی دارد. برای مثال “Network Firewall” یا “دیواره ی آتش”، نوعی از UTM ها است که وظیفه ی کنترل ترافیک ورودی و خروجی شبکه و همچنین ترافیک بین شبکه‌های داخلی را بر عهده دارد. مدیر شبکه میتواند با استفاده از فایروال، به شبکه های داخلی، سرویس دهنده ها و هر گروه از کاربرانی که اجازه ی استفاده از اطلاعات را میخواهند، دسترسی دهد یا دسترسی به اطلاعات را از آنها سلب نماید. قیمت چند فایروال سخت افزاری را در ادامه برای شما آوردهایم:

– قیمت فایروال سیسکو مدل ASA5510-BUN-K9، ششم آذرماه 1400: 3.770.000 تومان
– قیمت فایروال سیسکو مدل ASA5540، ششم آذرماه 1400: 7.770.000 تومان
– قیمت فایروال سیسکو مدل ASA5506-X-FPWR، ششم آذرماه 1400: 12.440.000 تومان
– قیمت فایروال سیسکو مدل ASA5515-X-FPWR-K9، ششم آذرماه 1400: 26.780.000 تومان

استفاده از UTM چه مزایایی و معایبی دارد؟

مهمترین نقاط قوتی که استفاده از UTM:

  • کاهش تعداد تجهیزات شبکه ای
  • نگهداری و به روزرسانی آسان
  • رفع آسانتر و سریعتر مشکلات سیستم
  • نصب و راه اندازی سریع

مهم ترین نقطه ی ضعف UTM ها نیز این است که ما در قابلیت های امنیتی، به عمق کمتری دسترسی داریم. (تفاوت اصلی با NGFW)

هر سوالی دارید از ما بپرسید

moshavere

فهرست